Psykologklinik i centrum af Esbjerg

KonPsyks afdeling i Esbjerg er beliggende midt i centrum af Esbjerg – lige overfor banegården. Det er derfor nemt at komme til både med bil, cykel og offentlig transport. 

Her på siden kan du læse mere om, hvem du kan møde i Esbjerg, samt praktiske informationer om afdelingen. 

Adresse

Kontakt

Medarbejdere i Esbjerg

KonPsyks afdeling i Esbjerg består lige pt. af to psykologer og fire psykologpraktikanter.

Troels K. Rasmussen

Psykolog

Malena Koppmann

Psykolog

Christoffer Vinding

Psykologpraktikant

Bente G. Stockhausen

Psykologpraktikant

Anni R. Stein

Psykologpraktikant

Laura Brix

Psykologpraktikant

Praktiske informationer

Adresse og afbud

Klinikken befinder sig på
Norgesgade 2
6700 Esbjerg

Hvis du vil melde afbud til din tid, skal du gøre det senest kl. 16 dagen før. Ellers vil du modtage et afbudsgebyr.

Parkering

Ankommer du i bil er der mulighed for at parkere på de omkringliggende veje og offentlige parkeringsanlæg – vær opmærksom på de gældende parkeringsregler. 

Når du ankommer

Her skal du blot tage plads i venteområdet, så vil din psykolog komme og vise dig vej. Du skal ikke registrere din ankomst. 

Gangbesværet?

Er du gangbesværet? Det er ikke noget problem i vores afdeling i Esbjerg. Klinikken ligger i stueetagen, og der er niveaufri adgang hele vejen. 

Min vigtigste opgave er at skabe trygge rammer for dig, så du får mulighed for at udvikle dig og få ny indsigt i dig selv og det du står i. Det er mit ønske at vi skaber et rum baseret på tillid og autenticitet, hvor du kan tale om de tanker og følelser, der fylder hos dig. Vi starter med at klarlægge din nuværende situation, og ser dernæst på hvordan vi sammen kan skabe fremgang både i og uden for sessionerne.

Hvad laver en psykolog? Og hvordan foregår det?
Når du kommer ind til samtale hos mig, har jeg ingen forventning om hvad vi skal, blot at du er åben for at fortælle mig om dig selv og det der går dig på. Så tager vi den sammen derfra. Det jeg prøver på i mit arbejde, er at lytte til dig og iagttage, hvad der foregår i rummet mellem os. Nogle gange vil jeg lægge mærke til ting, som jeg “spejler” tilbage til dig ved at italesætte det. Rammer jeg rigtigt, går du hjem med nye spørgsmål eller overvejelser, som kan bringe dig videre i det du står i. Af og til vil jeg udfordre dig ved at prikke lidt til dig. Det håber jeg du er ok med. Andre gange bruger jeg konkrete redskaber, når jeg tænker, at de vil kunne hjælpe dig.
Længere er den ikke. Jeg fikser ikke. Jeg løser ikke. Jeg fjerner ikke. Tro mig, nogle gange ville jeg ønske jeg kunne. Men det kan være en glidebane at gå ned ad, at tro at vi som psykologer kan disse ting. Jeg arbejder derimod med begreber som nærvær, åbenhed og mening, og at bevæge sig hen imod det, der fører til et meningsfuldt liv.
Jeg har en måde at gøre tingene på. Jeg er den jeg er. Andre psykologer gør det på deres måde. Vi vil have en del fællesnævnere grundet vores uddannelse, men der vil helt sikkert også være forskelle. Disse forskelle vidner om, at der ikke er én måde at gøre tingene på. Det betyder også, at det er muligt, at min måde ikke er din måde. Lad os være åbne for den mulighed, så du bedst muligt kan opnå det, du har brug for.

Skal jeg forberede mig?
Jeg bliver af og til spurgt, om der er noget man skal gøre for at forberede sig på at gå til psykolog. Som udgangspunkt er der ikke, og jeg har ikke nogen forventning om at du er forberedt. Hvis du vil, kan du dog sætte gang i processen ved at tænke over følgende spørgsmål. Det er okay hvis de er svære at svare på:

  • Min største udfordring er…
  • Når jeg afslutter mit forløb hos Troels, vil jeg gerne være i stand til at…
  • Hvem er vigtig for mig? Hvad er vigtigt for mig?

Det er min oplevelse, at disse spørgsmål kan øge chancen for at du kan tage noget med allerede fra første samtale.

Afslutningsvis har jeg lyst til at sige, at jeg ved at du er i stand til mere end du tror. Det håber jeg at kunne vise dig. Jeg. Tror. På. Dig. Prøv at lægge mærke til, hvad det vækker i dig at læse det. Er det… glæde og entusiasme? Sorg og skepsis? Vrede og indifference? Hvad dukker der op? Alt er tilladt. Fortæl mig om det når vi ses, jeg er nysgerrig på din oplevelse!

Picture of Troels K. Rasmussen

Troels K. Rasmussen

Psykolog

Vi går alle og bærer rundt på noget bøvl, vi ikke kan komme af med. Og jo mere vi prøver at komme af med det, desto mere fylder det… Kan du nikke genkendende til det? Så kan jeg hjælpe dig! Vi vil sammen arbejde hen imod det liv, du gerne vil leve ved at tage udgangspunkt i dine oplevelser og behov. Og jeg vil gøre mit for at samarbejdet vil være præget af tillid og åbenhed. Grunden til jeg sidder her, er fordi jeg ønsker at hjælpe dig og lære dig, hvordan livet kan håndteres, selvom bøvlet er der – og også om 5 år. Jeg hjælper dig uanset problemstilling og har erfaring og interesse for fagområder som trauma, smerter og sorg. Desuden har en del af mit tidligere arbejde været med unge. Glæd dig til at komme på en rejse, hvor der er mulighed for læring, nysgerrighed og ikke mindst forandring! Fun fact: Jeg er også bare et menneske, og går også rundt med bøvl.

Hvilken psykolog er jeg?
Jeg tager udgangspunkt i at alle mennesker på kloden oplever smerte og ubehag, og at det i store træk handler om hvordan vi forholder os til smerten og ubehaget – og ikke ivrigt prøver på at få ubehaget til at gå væk, som du måske har oplevet ikke rigtig virker…
Du kan forvente at du oplever forandring fra første samtale – uanset hvad du kommer med. Jeg vil give dig nye perspektiver til at se dine udfordringer på. Nye måder hvorpå du kan håndtere udfordringerne, så du kan handle og leve på den måde, du allerhelst vil – selvom du møder modstand i livet! Ville det ikke være fedt?
Det er vigtigt for mig at understrege, at jeg ikke kun yder behandling, men i større grad tilstræber at lære dig, hvordan du kan få mest muligt ud af dit liv, nu hvor du alligevel er her. Jeg vil derfor opfordre dig til at se dette samarbejde som en livsstilsændring, der varer ved. På den måde kan vi skabe et liv, du også er glad for at leve om nogle år, og kan håndtere i andre svære tider.
Du kan forvente at møde en entusiastisk psykolog med stor indlevelsesevne, hvor samtalerne er præget af åbenhed og tillid i et rum, hvor intet er tabubelagt.

Skal du forberede dig?
Det kan være et stort skridt at starte et forløb hos en psykolog. Det kan både være nervepirrende og overvældende, men også lærerigt, udforskende og spændende.
For at vi kan få mest muligt ud af vores samarbejde, må du gerne udfylde det tilsendte spørgeskema samt gøre dig tanker om dette:

  • Min største udfordring er…
  • Når jeg er færdig hos Malena, vil jeg gerne kunne…

Jeg vil virkelig gerne hjælpe dig derhen, hvor du ønsker at være. Det eneste jeg inviterer dig til, er at være åben – både over for dine egne fortællinger, og over for de input jeg kommer med. Så tager vi den derfra.

Picture of Malena Koppmann

Malena Koppmann

Psykolog

Jeg arbejder som praktikant hos KonPsyk og studerer psykologi på kandidaten på SDU. Jeg har tænkt mig at møde dig der, hvor du er, og sammen vil vi udforske dine værdier, holdninger og udfordringer. Da jeg stadig er studerende, er jeg ikke ekspert, men formålet er heller ikke, at jeg skal fortælle dig, hvad der er rigtigt og forkert. Mit mål er til gengæld, at du bliver ekspert på dig selv og lærer, hvordan du bedst kan leve et meningsfuldt liv.
 
 
Picture of Christoffer Vinding

Christoffer Vinding

Psykologpraktikant

Mit mål er at skabe et trygt rum, hvor du føler, at der er plads til lige det, der fylder for dig. Jeg tror, at en tillidsfuld forbindelse er nøglen til effektiv udvikling, og jeg stræber efter at opbygge denne tillid i vores arbejde sammen. Jeg har boet lidt forskellige steder, inden jeg flyttede til Danmark, så udover at tilbyde samtaler på dansk, er jeg også klar til at kommunikere på tysk, norsk, svensk og engelsk. Jeg ser frem til at samarbejde med dig og støtte dig på din vej mod et mere meningsfuldt liv.
 
 
 
Picture of Bente G. Stockhausen

Bente G. Stockhausen

Psykologpraktikant

Jeg er praktikant her hos KonPsyk i løbet af 2024, hvor jeg håber på at blive klogere på min vej og personlige stil i arbejdet som psykolog. Jeg har et ønske om at støtte og facilitere udvikling hos dig, og i den forbindelse vil jeg gøre en indsats for at skabe tryghed og være tro mod det, der er vigtigt for dig, således du opnår et meningsfuldt liv.
 
Picture of Anni R. Stein

Anni R. Stein

Psykologpraktikant

Jeg lægger vægt på at skabe et trygt og nærværende rum, hvor du er i centrum. Jeg håber, at vi sammen kan udforske dine værdier og udfordringer, med det formål at støtte dig i at finde din egen vej til et meningsfuldt liv. Mit mål er, at du føler dig hørt og tager noget med hjem fra hver samtale, som kan støtte dig i din udvikling og håndtering af de problematikker eller udfordringer, som lige netop du står overfor.
 
 
 
 
Picture of Laura Brix

Laura Brix

Psykologpraktikant