Blog Fields

Blog

Field's - En traumatisk hændelse

Var du i Field’s, da den tragiske hændelse skete søndag d. 3. juli? Eller har du været vidne til en lignende hændelse? Har du haft svært ved at sove efterfølgende? Eller har du haft flashbacks om dét, der skete? 

Det er meget forskelligt, hvordan den enkelte person oplever den slags hændelser. Hvor du har stået og hvad du har set eller hørt kan have betydning for, hvordan du har oplevet hændelsen. Det er også meget forskelligt, hvordan vi mennesker processerer den slags hændelser. Det kan afhænge af, hvad du har oplevet tidligere, eller hvordan du bearbejder dét, der er sket.  

Nogle personer bliver ikke særligt påvirket, mens andre kan opleve det som meget traumatiserende. Det kan, som sagt, være forseklligt, hvordan den enkelte person oplever og bearbejder hændelsen, men er du blevet påvirket af hændelsen, kan det foreksempel komme til udtryk ved at:  

  • Du har svært ved at sove 
  • Du har mareridt 
  • Du har flashbacks 
  • Du undgår bestemte ting eller steder 
  • Du er bange for de ting, der minder om dét, du har været vidne til 
  • Du er ekstra meget på vagt 

Reaktionerne er meget almindelige, og der er forskel på i hvilken grad og hvor længe, du kan opleve dem. Men hvis du oplever nogle af ovenstående eller lignende reaktioner, så vil jeg råde dig til at snakke med nogen om det eller søge hjælp på anden vis.  

Uanset hvor meget du føler dig påvirket, er det altid en god idé at få talt om hændelsen for at få sat ord på, hvad der er sket, og hvordan du har det – det mindsker chancen for udvikling af den tilstand, man er i.  

En anden medicin til den kriseramte krop er at få ro på nervesystemet. Når vores forventninger om en dag ikke indfries på grund af en overvældende eller voldsom begivenhed, kan kroppen gå i chok. Et sådant chok gør, at kroppen går i alarmberedskab. Denne reaktion kan sidde i kroppen nogen tid efter. Den er hensigtsmæssig i øjeblikket, men ikke flere dage efter. Både kroppen og hjernen har brug for hjælp til at få adskilt fortiden fra nutiden. Derved lærer den, at den er i tryghed og sikkerhed, så nervesystemet kan falde til ro. Du kan nedbringe alarmsystemet ved for eksempel at lave nogle mindfulness øvelser.  

Hvis du føler, du har brug for at tale med nogen, eller du har brug for hjælp til, hvordan du får ro på dit nervesystem, så er du velkommen til at kontakte os.  
Lige nu tilbyder vores praktikanter støttende og udviklende samtaler til 350 kr. pr. konsultation. 

Kontakt os på:  
Telefon: 7194 8940 
E-mail: post@kontekst 

Malena Koppmann

Psykologpraktikant